5x Terras ‘With a view’

1 juni 2021

Wat is er heerlijker dan een terrasje pakken terwijl je ondertussen geniet van een mooi uitzicht? Niet veel inderdaad. We tippen je waar je moet zijn.

1. De Heerenkeet, Kerkwerve
De naam klinkt een beetje deftig, maar je mag hier ook gewoon in je fietsbroek afstappen voor koffie en een taartje. Een bijzonder mooi plekje met het oude vluchthaventje voor de deur, waar je uitkijkt over de Oosterschelde.

2. Het Vijfde Caisson, Ouwerkerk
Deze brasserie hoort bij het Watersnoodmuseum en is voor zowel bezoekers van het museum als passanten toegankelijk. Niet alleen uitzicht over de Oosterschelde, maar ook over het krekengebied van Ouwerkerk.

3. ’t Oliegeultje, Burghsluis
Bij een knus jachthaventje als dat van Burghsluis hoort een knus restaurant. Dat is ’t Oliegeultje zeker. Met mooi weer kan het een opgave zijn om een plekje op het terras te bemachtigen, maar de beloning…heerlijk turen over het glinsterende water met de imposante Stormvloedkering op de achtergrond.

4. Café de Biet, Zierikzee
Misschien wist je het al: in 2017 werd Café de Biet uitgeroepen tot het beste café van Nederland. En dat vinden wij nog steeds. Geldt ook voor het terras aan de haven. Beste uitzicht, optimaal genieten van de aanblik van bootjes en een ondergaande zon.

5. Da Roberto, Scharendijke
Bij Da Roberto zit je aan de kant van het Grevelingenmeer. En door de ronde vorm van het gebouw kun je op veel plekken genieten van het uitzicht over het water. Met Scharendijke achter je en de Brouwersdam in het vizier voel je je hier al snel heel geborgen.


Deel deze pagina: