10 x erop uit met de kinderen

1 juni 2021

Wat gaan we vandaag eens doen? Zo ongeveer de eerste vraag die bij het ontbijt rijst en voor de kinderen een van de belangrijkste van de dag. We geven je graag een paar tips voor een leuk uitje.

1. Kabouterbos, Renesse
Leuk voor de kleintjes tot een jaar of 8. In het bos op het landgoed van Slot Moermond is een kabouterbos ingericht met tal van kaboutertafereeltjes. Je kunt vooraf een routekaart kopen bij het Fletcher Hotel.

2. Brusea, Bruinisse
In dit museum zie je hoe het vissersleven er in het vissersdorp Bruinisse er vroeger aan toe ging. Regelmatig zijn er demonstraties bolussen bakken en mosselen koken. Na afloop eet je uiteraard een visje op het havenplateau.

3. Theetuin de Stokroos, Nieuwerkerk
In de polder bij Nieuwerkerk vind je dit pareltje. Je kunt er heerlijk koffie en thee met een taartje nuttigen, maar de kinderen kunnen er ook spelen en een ponyritje maken.

4. Spetterparadijs, Burgh-Haamstede
Op een warme dag is een beetje verkoeling wel lekker. Op camping de Duinhoeve staat een waterspeeltuin die goed is voor uren spetterplezier. Zwembroek mee en gaan. Papa en mama kunnen op het naastgelegen terras genieten van een hapje en drankje.

5. Alpacaboerderij, Kerkwerve
Ze zijn hip en schattig om te zien: alpaca’s. Op de alpacaboerderij in Kerkwerve kun je met ze wandelen en boerengolf spelen tussen de alpaca’s. Ze hebben er ook falabella’s, minipaardjes, die al net zo schattig zijn.

6. FiZi, Zierikzee
Druilerig weer? Dan kun je in Zierikzee een filmpje pakken bij FiZi. Even onderuit zakken in het rode pluche. Er is een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Soms is er zelfs een quiz of zijn er muziek-,en cabaretvoorstellingen.

7. Rondvaart met de Onrust, Burghsluis
Een boottripje is altijd een goed idee. Vanuit de haven van Burghsluis verzorgt MS de Onrust superleuke rondvaarten waarbij de gids van alles vertelt over de Oosterschelde. Er zijn verrekijkers aan boord, want zeehondjes ga je zeker spotten. En met een beetje geluk ook bruinvissen.

8. Watersnoodmuseum, Ouwerkerk
Het verhaal van de Watersnoodramp in 1953 blijft indrukwekkend, maar in het museum in Ouwerkerk hebben ze ook rekening gehouden met de beleving voor kinderen. Een beetje spannend, maar een heel leerzaam en veelzijdig museum.

9. Deltapark Neeltje Jans, Burgh-Haamstede
Bij Deltapark Neeltje Jans kom je meer te weten over de Oosterscheldekering, maar ook over de flora en fauna in de Oosterschelde. Daarnaast zijn er diverse attracties en waterspeeltuinen. Hier vermaak je je best een dagje met zijn allen.

10. Klimbos, Westenschouwen
Durf je het aan om een van de klimparcours hoog in de bomen te bedwingen? Er zijn diverse routes te doen, van makkelijk tot moeilijk. Ook voor de kinderen vanaf 5 jaar is er een speciaal klimparcours, ze moeten wel 1.15 m lang zijn.


Deel deze pagina: