10 x uit eten op Schouwen-Duiveland

1 juni 2021

Lekker uit eten kan op heel veel plaatsen op Schouwen-Duiveland. We geven je tien tips die volgens ons zeker de moeite waard zijn.

1. d’Ouwe Smisse, Zonnemaire
Terug in de tijd in deze oude smidse. Hier eet je heerlijke biologische producten en gerechten doe bereid worden op de houtskoolgrill. Ook prima voor goede wijn op het terras met regelmatig een jazzmiddag voor de afwisseling.

2. Brasserie Mood, Burgh-Haamstede
Een stijlvol ingerichte gezellig plek waar je middenin het levendige centrum van Haamstede zit. Je eet er vis, vlees of vegetarisch, meest bereid met streek- en seizoensproducten.

3. Hector, Zierikzee
Aan het gezellige Havenplein van Zierikzee vind je Hector, het pand ademt een en al geschiedenis en zorgt voor een bijzondere setting tijdens een lunch, borrel of etentje. Maar…je kunt er ook blijven slapen in een van de comfortabele hotelkamers.

4. Sailor’s Inn, Bruinisse
Eten bij Sailor’s Innn is goed voor een instant vakantiegevoel. Pal aan de jachthaven geniet je van het uitzicht op de Grevelingen, de bootjes en de diverse vis- en zeevruchtengerechten. Top idee om hier na een dagje varen of als tussenstop bij het fietsen neer te strijken.

5. Zeerust, Renesse
Er zijn van die plekken waar niet veel ingrijpend verandert, maar waar het altijd goed is. Dat is ook bij PCR Zeerust, dat al járen bestaat. Prima restaurant en ontzettend gezellig eetcafé waar je heerlijk knus geniet van ouderwetse gastvrijheid. Heerlijk terras ook, in de zon, uit de wind.

6. Het Vissershuis, Westenschouwen
Niet verder vertellen, maar zelfs BN’ers weten dit visrestaurant in de Westhoek te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden, komt de visliefhebber hier aan zijn trekken. Je wordt helemaal in de watten gelegd en kunt ervan op aan dat echt een heerlijke avond uit beleeft.

7. T.I.C., Renesse
Soms wil je gewoon even dat heerlijke Mediterrane gevoel hebben. Bij The Italian Cuisine (T.I.C.) komt dat wel goed. Pasta, pizza en andere lekkere Italiaanse gerechtjes om je vingers bij af te likken. Bijna alles wordt in de hout gestookte Valoriani oven bereid. Buon appetito!

8. Brasserie Maritime, Zierikzee
Een van de mooiste plekjes aan de haven van Zierikzee. Brasserie Maritime verrast je steeds weer met nieuwe concepten en is heel creatief met thema’s. Schaal- en schelpdieren en vis zijn ruim vertegenwoordigd op de kaart, maar ook de vleeseter kan hier terecht.

9. ’t Swarte Schaep, Brouwershaven
Al heel lang wordt dit bedrijf gerund door een familie die enorm gedreven is en passie heeft voor het vak. ’t Swarte Schaep is met recht een begrip in de omgeving. Dagverse happen bereid met producten uit de buurt en uniek in deze contreien: ze serveren ook Thaise gerechten.

10. Surf Inn, Scharendijke
Nee, je zit hier niet met je voeten in het zand en je surfplank voor de deur, maar het beach gevoel overheerst zeker. Super plek voor heerlijke spare ribs of gamba’s. De eigenaren hebben een grote liefde voor het leven en dat willen ze graag op de gasten overbrengen. Daar hebben wij niks tegenin te brengen!


Deel deze pagina: