Schouwen-Duiveland is onlosmakelijk verbonden met de zee. Aan de ene kant van het eiland vind je de Oosterscheldekering en het Watersnoodmuseum aan de andere kant. Het eiland wordt omringd door water. Denk aan de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Grevelingenmeer.

Natuurgebieden op Schouwen-Duiveland

Breng gerust een bezoek aan één van de vele natuurgebieden die het eiland rijk is. Op de Kop van Schouwen kun je genieten van het duingebied van Boswachterij Westerschouwen en uren over de uitgerekte stranden lopen om heerlijk uit te waaien. Op de zuidkust van Schouwen vind je het grootste nationaal park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde. In dit unieke natuurgebied vind je vaak vogelspotters terug die zich vergapen aan de verschillende soorten vogels. In de diverse natuurgebieden kun je naar hartenlust fietsen en wandelen.

Cultureel uitstapje

Liever wat cultuur snuiven? Breng dan zeker een bezoek de authentieke stad Zierikzee. De stad wordt omringd door tal van monumenten waardoor de geschiedenis af en toe herleeft. Daarnaast heeft Zierikzee een prachtige haven waar je goed zicht op hebt vanaf een terras, kan je goed shoppen in de lokale boetiekjes en kan je genieten van een prachtige stadswandeling. Wil je meer weten over het visserij verleden van Bruinisse? Bezoek dan zeker Brusea waar alles wordt verteld over de geschiedenis van mosselen. Het aangrenzende monumentenpand De Oudheidkamer is ingericht als een 18e-eeuwse visserswoning.

Actief op het water

Eén van de hotspots op Schouwen-Duiveland is de Brouwersdam. Deze 6,5 kilometer lange dam vormt de verbinding tussen Zuid-Holland en Zeeland. Aan de linkerkant vind je de Noordzee en rechts het Grevelingenmeer. Dat maakt de Brouwersdam de ideale plek voor watersport én ontspanning. Wat dacht je bijvoorbeeld van kitesurfen op de ruige Noordzee of liever snorkelen in het Grevelingenmeer? Het kan hier allemaal. Op de vele strandtenten die de Brouwersdam rijk is, kun je genieten van een heerlijke lunch of een verkoelend drankje.

Wat is er te doen op Schouwen-Duiveland?

Er is op het eiland Schouwen-Duiveland genoeg te doen, te zien en te beleven. Ben je benieuwd naar een totaaloverzicht van aankomende evenementen? Of leuke activiteiten om te ondernemen met het gezin?

Bekijk hier alle kalenderitems.