De 5 mooiste stranden van Schouwen-Duiveland

1 juni 2021

Zon, zee en strand horen toch wel een beetje bij een vakantie op Schouwen-Duiveland. En strand, daar hebben we hier nogal wat van. Vooral aan de West- en Noordkant van het eiland vind je de prachtigste stranden van Schouwen-Duiveland.

1. Westenschouwen
Parkeer je auto of fiets op het parkeerterrein bij De Punt of de rotonde van Westenschouwen en neem het pad of de trap naar de strand. Ook in de boswachterij heb je diverse opgangen die met de fiets bereikbaar zijn. Je geniet hier van een heerlijk breed strand met uitzicht op de Oosterscheldekering.

2. Nieuw-Haamstede
Het strand van Nieuw-Haamstede is wel een beetje voor de echte rustzoeker. Super breed strand, zeker bij eb heb je hier zoveel ruimte dat er niet snel iemand met zijn handdoekje pal naast die van jou komt zitten. Er is slechts één strandtent, maar meer heb je niet nodig ook. Lay back and relax!

3. Renesse
Badplaats Renesse is behoorlijk toeristisch, daar kom je niet onderuit. Maar de stranden bij Renesse bieden genoeg ruimte voor iedereen. Ga voor wat meer rust bij opgangen Watergat of Scholderlaan of zoek de gezellige drukte op bij de opgang aan het einde van de Jan van Renesseweg.
Renesse Aan Zee

4. Ellemeet
Het strand van Ellemeet ligt een beetje in de oksel van de Brouwersdam. Er is geen megaparkeerplaats en dus is het er ook wat minder druk. Heerlijk om te wandelen en een ontspannen stranddag te beleven. Met een beetje geluk spot je er zelfs een zeehond.

5. Brouwersdam
Wie van actie houdt, is op het strand van Ouddorp op de Brouwersdam op de juiste plek. Hier gebeurt het. Een enorm strand waar volop gesport wordt. Kitesurfen, blokarten of kitebuggyen, je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het er leren. Maar vergeet niet te genieten van het strand zelf. Veel breder en indrukwekkender vind je ze namelijk niet.


Deel deze pagina: