Openingstijden
29 mei 2024
Gesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Regulier

15,00

Over Stad en Klooster rondleiding door Zierikzee (vertrek Dikke Toren)

In Zierikzee vind je prachtige historische gebouwen, waaronder de Sint-Lievensmonstertoren, het Gravensteen, de Noord- en Zuidhavenpoort en de Nobelpoort.

Deze gebouwen, evenals de locaties waar ooit zes kloosters en een begijnhof stonden, hebben een rijke geschiedenis die ter plaatse wordt verteld. De eerste kloosters werden gesticht in de dertiende eeuw.

Minderbroeders, predikheren, bernardieten, zwarte- en grijze zusters hebben eeuwenlang binnen de stadsmuur van Zierikzee gewoond. Tijdens een wandeling door de rustieke straatjes kunt u genieten van het vrijwel ongewijzigde middeleeuwse stratenpatroon.

Henk Dalebout, schrijver van het boekje Kloosterrijk Schouwen, uitgegeven door de St. Kloosterwelle, zal u tijdens de rondleiding langs al deze bezienswaardigheden leiden.

De rondleidingen vinden plaats op dinsdagmiddagen van 13:00 tot 15:00 uur, van 4 juli tot 5 september 2023. De route begint bij de 'Dikke Toren' uit 1454 en is ongeveer vier kilometer lang.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden via stadenklooster@zeelandnet.nl. De kaartverkoop vindt plaats bij centree in de Dikke Toren en omvat de rondleiding, het boek Kloosterrijk Schouwen en toegang tot de Dikke Toren, alles voor € 15,00.

Deel deze pagina: