Openingstijden
14 juni 2024
Gesloten - Gaat 14 juni 2024 open om 20:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over ZeelandJazz Festival

ZeelandJazz Festival Middelburg vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. Een festival voor jong en oud, wat je niet wilt missen! Op 14 juni staat het festival onder andere ook in de Schouwburg met een prachtig programma.

De eerste naam die naar buiten komt is RYMDEN, een Scandinavische jazzformatie, die zorgt voor vernieuwing in de Europese jazz. Melancholische en sfeervolle songwriting, gecombineerd met dramatisch geladen ritmes en virtuoos gespeelde jazz, op wereldniveau.  De bekroonde Noorse pianist Bugge Wesseltoft verlangde ernaar om in een pianotrio te spelen en dichtbij zijn gevoelens en benadering van muzikale expressie te komen.  In zijn zoektocht naar vernieuwing binnen de Europese jazz vormde hij samen met twee vrienden, de jazzhelden Magnus Öström en Dan Berglund, een nieuw trio met de naam RYMDEN.  Met zijn artiestenplatform (en platenlabel) Jazzland was Wesseltoft een pionier in de modernisering van de Scandinavische jazzmuziek en is hij nog steeds een belangrijke promotor.

De muziek van het trio is gebaseerd op drie elementen: melancholische & sfeervolle songwriting, dramatisch geladen ritmes en virtuoos gespeelde jazz van het hoogste niveau. De invloeden van moderne jazz, Bach, filmmuziek en zelfs rockmuziek zijn duidelijk hoorbaar, verweven tot een volwassen, ontspannen concertervaring.

RYMDEN:  Bugge Wesseltoft (piano, keyboards), Dan Berglund (bas) en Magnus Öström (drums)www.zeelandjazz.nl

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje


Deel deze pagina: