Openingstijden
29 mei 2024 t/m 29 mei 2025
Gesloten - Gaat morgen open om 10:30
woensdag10:30 - 12:00
donderdag10:30 - 12:00
vrijdag10:30 - 12:00
zaterdag10:30 - 12:00
zondag10:30 - 12:00
maandag10:30 - 12:00
dinsdag10:30 - 12:00
Prijzen

Vanaf prijs

7,95

Over Rondleiding Yerseke

HÉT CENTRUM VAN RONDLEIDINGEN YERSEKE 

Het startpunt van de rondleiding door Yerseke is in het centrum bij de Tourist Shop. Vanaf daar maak je een wandeling langs alle bijzondere bezienswaardigheden. Langs de winkelstraten loop je naar de indrukwekkende oesterputten van Yerseke waar de oesters gereed worden gemaakt voor consumptie.

ONTDEK DE HISTORISCHE OESTERPUTTEN

Er zijn drie oestercomplexen met daartussenin getijdenhaventjes, waar vissersschepen bij hoogwater kunnen aanleggen om hun lading te lossen. Het oudste oestercomplex ligt vlak naast de haven en is ruim 150 jaar oud. De bassins staan in verbinding met de Oosterschelde en kunnen door middel van sluizen bij eb het water lozen en bij vloed voorzien worden van schoon water.

BEZOEK DE HAVENS TIJDENS DE RONDLEIDING YERSEKE

Vanaf de oesterputten lopen we naar de 3 havens namenlijk; de Koningin Julianahaven, de Willem Alexanderhaven en Prinses Beatrixhaven. Deze liggen aan de rand van het dorp en geven je een uniek kijkje in de visserij. Je kijkt je ogen uit bij de vele kleurrijke mosselkotters en oesterboten. Je gids legt je graag alles uit wat je moet weten.

Als je nog nooit oesters, mosselen of kreeft hebt geproefd is dit je kans. Want na de tour kun je ze proeven in een van de verbouwde oesterloodsjes langs de oesterputten. Bij deze trendy eetcafés kun je met een heerlijk glas witte wijn genieten van al het goeds dat de zee te bieden heeft, vaak met uitzicht op de bedrijvigheid van de oesterputten.

Ontdek meer over Yerseke

Heb je genoten van de rondleiding door Yerseke en kun je niet genoeg krijgen van dit authentieke vissersdorp? Kijk dan zeker nog even tussen onze andere rondleidingen in Yerseke. Wat dacht je van een culinaire wandeling dan kun je genieten van Zeeuwse mosselen of oesters tot een Zeeuwse bolus toe. Of stap aan boord van een echte Mosselkotter voor een rondvaart over de Oosterschelde en langs en door de havens Yerseke. Bekijk je Yerseke liever vanaf de wal? Kies er dan voor om  een e-scooter te huren. Er valt zoveel meer te ontdekken in Yerseke wij vertellen er graag meer over.


Deel deze pagina: