Openingstijden
24 mei 2024 t/m 10 november 2024
Gesloten - Gaat vrijdag open om 10:00
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdag10:00 - 17:00
zaterdag10:00 - 17:00
zondag10:00 - 17:00

Afwijkende tijden op feestdagen

Over Redders op zee, 200 jaar KNRM

Een ode aan de redders in Zeeland

Het Maritiem Muzeeum Zeeland viert 200 jaar KNRM door de vrijwilligers te eren. We laten zien wie de mensen uit Zeeland zijn, die al twee eeuwen lang met moed en toewijding deze maritieme traditie voortzetten.

De expositie bestaat uit nieuw werk van twee topfotografen. Jeroen Hofman legde reddingstations- en acties in Zeeland vast, vanaf een grote hoogte en met een duizelingwekkende precisie. Robin de Puy portretteerde Zeeuwse vrijwilligers juist heel dicht op de huid. Zoals van Corrie van der Haven uit Zeeland, de eerste vrouw ooit bij de KNRM, inmiddels 87 jaar.

Scheepsmodellen, reddingsmaterialen en foto’s nemen je mee naar de vloot en reddingsoperaties in onze regio. Zoals indrukwekkende verhalen over de redding van de Doris in 1907 en de redding van de Herald of Free Enterprise in 1987.

Sluit je bezoek af met een korte test, welk reddingsvest grijp jij bij welke watersportactiviteit?

Tickets
Je bezoekt de expositie met een regulier entreebewijs voor het Maritiem Muzeeum Zeeland. Online tickets zijn tot 20% voordeliger dan aan de kassa. Houders van een Museum- Vriendenloterij- ICOM- of Vriendenpas hebben gratis toegang. 


Deel deze pagina: