Openingstijden
Gesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
Prijzen

Entree

6,00

Kinderen 6 t/m 12 jaar

3,00

Museumjaarkaart

0,00

Groep (15 personen) volwassen

5,00

Groep (15 personen) kinderen 6 t/m 12 jaar

2,00

Gids in museum (vanaf 15 personen)

30,00

Gids bij wandeling in dorp

30,00

Gids in eigen bus, rondrit

30,00

Demonstratie bewerken vlas

30,00

Over Boerderijmuseum Goemanszorg

Museumboerderij Goemanszorg vind je aan de rand van Dreischor. In de voormalige boerenschuur is sinds april 2022 de nieuwe expositie  ‘Land(bouw)’ in beweging’ gevestigd. Hier leer je meer over welke belangrijke rol landbouw gespeeld heeft en nog speelt voor de bewoners van Schouwen-Duiveland. Door de tijdlijn in de expositie word je meegenomen door de ontwikkeling van verleden, heden en de toekomst. De trap in de expositieruimte brengt je naar de zolder. Hier vind je een grote verzameling aan werktuigen en gereedschappen. Ook maak je hier kennis met de ambachten van toen. Denk bijvoorbeeld aan de huisslachter, de gareelmaker en de wagenmaker.
In het aangrenzende woonhuis van de boerderij beleef je als bezoeker het leven van circa 1900. Deze woning is volledig ingericht en beschikt o.a. over een deftige woonkamer en authentieke kelder met weckpotten uit die tijd. Het geeft een goed beeld van hoe de familie Goemans in die tijd heeft geleefd.

Ook in de grote museumtuin is van alles te beleven. Zo is er een uitgebreide collectie aan landbouwwerktuigen en een wagenhuis. In het voorjaar staat de pluktuin in volle bloei en kun je genieten van de lekkere kruiden en mooie bloemen.

Na of tijdens je bezoek kun je voor een drankje en hapje terecht in het museumcafé met terras op het zuiden.

Deel deze pagina: