Openingstijden
17 juni 2022
Gesloten - Gaat 17 juni 2022 open om 19:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Zeeland Jazz Festival

19.30 uur: ROBOTKILLER Sinds de oprichting van het ZeelandJazz Festival wordt ieder jaar een ensemble gevormd door uit Zeeland afkomstige jazzmuzikanten, dit jaar door drummer Salle de Jonge.  ROBOTKILLER is een akoestisch trio dat sample-achtige beats met improvisatie en melodieën uit het jazz idioom gebruikt. Het trio zelf bestaat verder uit Hammond organist Arno Krijger en Thomas Pol. Speciaal voor het Festival wordt het trio aangevuld met altsaxofonist Jasper van Damme.

20.30 uur: Under The Surface Improvisatie, compositie, taal en culturen smelten samen en beïnvloeden elkaar. De wereld zit in Under The Surface. Op dit bijzondere derde album reflecteren zij op hun eigen achtergrond en vinden zij hun eigen ‘folk’. Na de eerste twee volledig vrij geïmproviseerde albums van de groep, Under The Surface (2017) en Trinity (2019), beide voor een Edison genomineerd, zet Under The Surface een volgende stap met een volledig gecomponeerd album: Miin Triuwa. Met Miin Triuwa begeeft Under The Surface zich op een nieuwe muzikale reis met composities van gitarist Bram Stadhouders.

21.30 uur: Jacob Karlzon – Benjamin Koppel – Scott Colley – Magnus Östrum  

23.00 uur: Jungle by Night - dit concert is in De Spot en bij de dagkaart inbegrepen Al meer dan 10 jaar, laat jungle by Night het plubliek los gaan op hun muziek. Dit doen ze inmiddels al bij meer dan 600 festivals en concerten in 34 landen.Het intrumenteel collectief heeft inmiddels zes albums uitgebracht. Ze laten hun plubliek dansen op het unieke sound geinspireerd door krautrock, dance, jazz en funk. In 2009 zijn ze gestart als een groep bestaande uit familie en vrienden met dezelfde liefde voor muziek uit Amsterdam. Centraal staat het muziekspel van de hoorns, percussie en akkoorden. Ze haalden de inspiratie uit artiesten zoals Budos Band, Mulat Astatke en Fela Kuti. Snel na het eerste concert, kwamen ze op de radio, nationale tv en stonden ze op verschillende festivals in Nederland. Nog steeds combineren ze de smaak en honger voor muziek tot prachtige optredens.

Kijk voor het volledige programma op www.zeelandjazz.nl/festival

 


Deel deze pagina: