Openingstijden
18 juni 2022
Gesloten - Gaat 18 juni 2022 open om 19:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Zeeland Jazz Festival

19.30 uur: Swinging Affair met Jan Menu De Zeeuwse Swinging Affair Big Band, aanvankelijk begonnen als een tijdelijk project, is in 8 jaar tijd inmiddels uitgegroeid tot een stomende big band van naam en een begrip in de regio. De band heeft al vele mooie optredens mogen verzorgen waaronder concoursen, jazzfestivals en theatershows. Deze shows worden vocaal omlijst door Frank In Person en de Zeeuwen Guimar van der Weele en Isabel Provoost. Speciaal voor het ZeelandJazz festival speelt de Swinging Affair Big Band met twee top-muzikanten uit de Nederlandse jazzscene. Een uur lang kunt u genieten van een stampvol programma waar Neerlands gypsy crooner Johnny Rosenberg nummers van Frank Sinatra en Michael Bublé zal vertolken en de Zeeuwse baritonsaxofoonvirtuoos Jan Menu zijn muzikale persoonlijkheid lichtvoetig en melodieus over de voorgeschotelde akkoorden soleert. Voorwaar een niet te missen combinatie. Iets wat je zeker gezien en vooral gehoord moet hebben.

20.30 uur: Montis, Goudsmit & Directie Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.  Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyriel Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat.

21.30 uur: Estrella Estrella Acosta & Esquina 25 present 'Cuban Country Queens’.Een feestelijk concert dat de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland in de schijnwerpers zet, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers hebben geschreven, de koninginnen van de música guajira. De Cubaanse zangeres Estrella Acosta is een ambassadeur van de Cubaanse muziek in Nederland. Zij en haar band Esquina 25 creëren een frisse kijk op Cubaanse muziek, met avontuurlijke improvisaties en met behoud van het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor deze muziek.

23.00 uur: Flat Earth Society - dit concert is in De Spot en bij de dagkaart inbegrepen Intussen overrompelt Flat Earth Society Orchestra, vlaggenschip van de gesjeesde flank van de Belgische jazz, al meer dan twintig jaar nationale en internationale podia met programma’s die steevast uit hun voegen barsten, genreregels aan hun laars lappen en luisteraars verbluffen met hun multicolore spazz jazz razzmatazz. Hoogtepunten? Te veel om zomaar op te sommen, eigenlijk, maar Boggamasta I (2017) was er eentje van.

Kijk voor het volledige programma op www.zeelandjazz.nl/festival


Deel deze pagina: