Openingstijden
10 april 2023 t/m 19 mei 2023
Gesloten - Gaat 10 april 2023 open om 10:00
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Wandelexcursie Waterwinbossen

De bossen van Sint Jansteen zijn onderdeel van de Waterwinbossen in Oost Zeeuws-Vlaanderen. De bossen liggen niet op de zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert - voor Zeeland - bijzondere begroeiing op.

De wandelexcursie van ongeveer 2 uur laat je kennis maken met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van de bossen van Sint Jansteen.

Het Zeeuwse Landschap nam in 2009 het beheer van het waterwingebied tussen Clinge en Heikant over van Evides. Het waterwinbedrijf Evides is nog steeds eigenaar; de waterwinningsfunctie bleef behouden en daarnaast zijn natuur- en recreatieve waarden ontwikkeld.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Startpunt: De excursie start vanaf de parkeerplaats op de kruising van de Van Hogedorplaan en Gentsevaart in Kapellebrug. De parking ligt naast Leonidas Fleur. Je kunt hier gratis parkeren.

Kosten: Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateursvan Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.


Deel deze pagina: