Openingstijden
18 november 2023
Gesloten - Gaat 18 november 2023 open om 10:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over Vogelexcursie Waterdunen

In dit nieuwe natuurgebied, waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen, kun je heerlijk wandelen terwijl je vogels van dichtbij kunt observeren. Door de unieke ligging ontstaat een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Dit is aantrekkelijk voor vele vogels die hier komen rusten, eten en broeden. 

Waterdunen is in het najaar een geliefd tussenstation voor trekvogels. De visarend, lepelaar en bontbekplevier vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die in Waterdunen neerstrijken om te overwinteren, zoals de smient, brandgans en wintertaling.

Wil jij meer weten over vogels? Tijdens deze excursie staan de vogels centraal. Je wandelt samen met een gids en vogelkenner langs kijkschermen, vogelhutten en over bruggen om de vogels en hun gedrag van dichtbij te bekijken. Ook kom je tijdens de excursie van alles te weten over het samenwerkingsverband en de huidige ontwikkelingen dat dit bijzondere natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt.

De excursie duurt 3,5 uur en neemt je mee over een route van bijna 6 kilometer. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Let op: honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan.

Aanmelden 
Reserveren is noodzakelijk en kan op de website van Het Zeeuwse Lansdchap.

Startpunt

De excursie begint bij Parkeerplaats Waterdunen. Het is hier betaald parkeren van 15 maart t/m 15 november van 11.00 t/m 18.00 uur.

Tarieven

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.


Deel deze pagina: