Openingstijden
11 april 2025
Gesloten - Gaat 11 april 2025 open om 20:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over The New Diamonds

The Blue Diamonds was een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem en Ruud de Wolff. De broers, van Nederlands-Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona. In het begin van de jaren zestig boekten ze grote hits en waren er succesvolle tournees, zoals met Anneke Grönloh door Indonesië, waar ze als helden ontvangen werden. Er volgden concerttournees door Scandinavië, Midden-Amerika, Australië en wederom het Verre Oosten, tot de broers hun carrière moesten onderbreken voor het vervullen van hun militaire dienstplicht.

Na hun dienstplicht zag de muziekwereld er – mede door de invasie van The Beatles – drastisch anders uit en nam de populariteit van The Blue Diamonds langzaam af. Ze speelden nog een tijd mee in de shows van Seth Gaaikema, maar nieuwe hits ontbraken. In het Verre Oosten bleef hun populariteit onverminderd groot en ze traden regelmatig op in Singapore en Indonesië, waar ze ook liedjes in het Maleis zongen. In 1986 vierden The Blue Diamonds hun zilveren jubileum.

Na de dood van zijn broer Ruud in 2000 op 59-jarige leeftijd, belandde Riem in een diep dal. Met hulp van collega-artiesten als Rob de Nijs, Mariska Veres, Oscar Harris en George Baker krabbelde hij overeind. Met hen én samen met zijn zoon Steffen maakte hij in 2001 onder de naam The New Diamonds het door Patrick Drabe geproduceerde album Out Of The Blue, waarna hij samen met Steffen en Patrick als The New Diamonds, en solo als ‘Blue Diamond’, optrad tot zijn overlijden in 2017.

The New Diamonds traden twee keer succesvol op in de Doelen in Rotterdam. Toen de organisatie Patrick en Steffen jaren later (in 2023) vroeg om nog één keer een muzikaal eerbetoon aan The Blue Diamonds te brengen, hoefden zij daar niet lang over na te denken. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en aanbiedingen die daarna volgden, besloten ze om The New Diamonds nieuw leven in te blazen. In plaats van een eenmalig optreden blijkt het muzikale eerbetoon in de Doelen een nieuwe start van de The New Diamonds met een nieuwe tour langs de Nederlandse theaters.www.thenewdiamonds.eu

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!


Deel deze pagina: