Openingstijden
29 mei 2024 t/m 29 mei 2025
Openingstijden onbekend
woensdagOp afspraak
donderdagOp afspraak
vrijdagOp afspraak
zaterdagOp afspraak
zondagOp afspraak
maandagOp afspraak
dinsdagOp afspraak
Prijzen

Vanaf prijs

23,99

Over Wandelen ‘In het spoor van de Slag om de Schelde’

Het kustlandschap van Walcheren vormde in november 1944 het decor voor operatie Infatuate II, de slotakte van de Slag om de Schelde.
De geallieerden landden op 1 november 1944 bij Westkapelle. Een deel van de invasietroepen rukte in zuidelijke richting op via Zoutelande, Dishoek naar Vlissingen.
Een tweede invasietroep vocht zich in noordelijke richting een weg van Westkapelle via Domburg, Oostkapelle naar Vrouwenpolder.

Na een week van hevige gevechten eindigde de operatie op 8 november 1944 met de capitulatie van de laatste Duitse troepen bij Vrouwenpolder.
De Slag om de Schelde was ten einde.

Negen wandelroutes voeren je door het slagveld van 1944. Onderweg passeer je de vele zichtbare en onzichtbare sporen van operatie Infatuate II die Walcheren tot een waar openluchtmuseum van de Tweede Wereldoorlog maken. Op bijzondere plekken sta je stil bij de strijd die er is geleverd. Onderweg kun je ook gebruikmaken van de speciaal voor deze wandelingen ontwikkelde mobiele app.

De wandelingen, in combinatie met de informatie, de verhalen én het beeldmateriaal uit het boek, geven een indringend beeld van de ingrijpende gevolgen van operatie Infatuate II voor de betrokken militairen, zowel aan geallieerde als aan Duitse zijde, en voor de bevolking van Walcheren.

'In het spoor van de Slag om de Schelde' is te koop via Stichting Tuys ongewoon gewoon, Marberg Media en de boekhandel. Het is verkrijgbaar in het Nederlands en Duits.


Deel deze pagina: