Openingstijden
18 juni 2024
Gesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over O.R.S. in Zeeland

In de tentoonstelling O.R.S in Zeeland laat het kunstenaarsduo HeHe de Oribtal River Station zien. Het werk doet denken aan een enorme reddingsboei die gebruikt wordt om mensen die op drift zijn geraakt te redden. De O.R.S neemt bijna de gehele ruimte van de Bewaerschole in beslag waardoor mensen zich langs of onder het object moeten bewegen om in de ruimte te komen.

Oorspronkelijk is de O.R.S gemaakt voor een project in de Rhône in Frankrijk, een rivier die regelmatig buiten haar overs treedt en overstroming veroorzaakt in het omliggende gebied. Het object is daar te water gelaten om een signaal af te geven. Door de schoepen onder de O.R.S draait deze door de stroming van het water en maakt op die manier ook de kracht van het water inzichtelijk, hoe sneller de O.R.S draait, hoe sterker de stroming en hoe groter de kracht. De kleur en knipperende lampen geven een duidelijk waarschuwingssignaal.

Door de O.R.S naar de Bewaerschole te brengen klinkt ook hier het waarschuwingssignaal. In Zeeland zijn we gewend met de dreiging van het water te leven en hebben we allerlei maatregelen getroffen om de risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.

Deel deze pagina: