Openingstijden
20 mei 2024 t/m 1 juni 2024
Gesloten - Gaat zaterdag open om 10:00
maandag10:00 - 12:30
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Zilte Zeeuwse natuur

Over de excursie

Een ervaren gids neemt je mee door de duinen, over het strand en door een stukje schorlandschap. Ontdek de zilte Zeeuwse Natuur van Het Zwin.  Deze afwisselende excursie is ook heel geschikt voor kinderen! 

De gids vertelt je in 2,5 uur alles over dit bijzondere gebied en neemt je mee op reis door het verleden, toen vanaf hier de belangrijke zeearm landinwaarts slingerde. De planten die hier groeien zijn dan ook echte bikkels, die niet bang zijn van een koude zoutwaterdouche. Talloze kustvogels scharrelen hier hun kostje bijeen. 

Het is aan te raden om laarzen te dragen of in de zomer gymschoenen die nat/vies mogen worden. En neem je verrekijker mee om naar de kustvogels te kijken. 

Let op: honden zijn niet toegestaan tijdens de excursie.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Startpunt
De wandeling start bij het Zwin-infopunt, gelegen aan de ingang van de parking aan de Kanaalweg Cadzand. Dat is aan de rand van Cadzand-Bad. 

Kosten Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,00- p.p.  Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.


Deel deze pagina: