Openingstijden
8 juni 2024
Gesloten - Gaat 8 juni 2024 open om 20:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over Kamermuziek van Bach in Kapel Hoogelande

Barokensemble Consort of Voices geeft op zaterdag 8 juni 2024 een concert met kamermuziek van Johann Sebastian Bach. Bárbara Ferraz (traverso) en André Poortvliet (klavecimbel) spelen drie sonates voor fluit en klavecimbel van Bach. De Kapel van Hoogelande met haar prachtige akoustiek is een ideale ruimte om deze intieme sonates uit te voeren en te beluisteren.

De fluitsonates van J.S. Bach zijn meesterwerken, elk met zijn eigen unieke karakter en expressie. Bach's vermogen om emotie, structuur en virtuositeit te combineren is overal in deze sonates te horen. Elk deel onthult een nieuw facet van zijn meesterschap, van het bruisende contrapunt tot de ontroerende lyriek. Samen vormen deze sonates een rijk palet van muzikale expressie, diepgang en tijdloze schoonheid.


Wat deze sonates verder bijzonder maakt, is de gelijkwaardige dialoog tussen de fluit en het klavecimbel. Bach gebruikt het klavecimbel niet alleen als harmonische ondersteuning, maar ook als een solistisch instrument dat contrapuntische en thematische elementen deelt met de fluit. Dit resulteert in een rijke texturen en een levendige dynamiek tussen de twee instrumenten.

Het concert zal plaatsvinden in de kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke en begint om 20.00 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Kaarten kosten 18 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via de website van Consort of Voices: www.consortofvoices.nl


Deel deze pagina: