Openingstijden
22 april 2025
Gesloten - Gaat 22 april 2025 open om 20:00
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over De Aanslag

De veelgeprezen toneelbewerking van de bestseller van Harry Mulisch is terug in de theaters! En daar is eigenlijk maar één reden voor: dit indringende, spannende stuk is een must-see. Het verhaal van de twaalfjarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog.

Het is de hongerwinter van 1945. Naast het huis van Anton wordt een collaborerende agent doodgeschoten. Zijn buren verplaatsen het lichaam naar een plek voor het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton kom er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige misschien niet ook onschuldig, en de onschuldige misschien schuldig? Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft, want de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend.

Met Leendert de Ridder, Henriëtte Tol en Peter Bolhuis in de hoofdrol, brengen zij samen met regisseur Bruun Kuijt een eerbetoon aan de nalatenschap van het originele creatieve team: Ursul de Geer en Léon van der Sanden.www.hnt.nl

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!


Deel deze pagina: