Openingstijden
10 augustus 2024
Gesloten - Gaat 10 augustus 2024 open om 10:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over 10 augustus 2022

Boerenmarkt in Kamperland met boerenzakdoeken

Woensdag 10 augustus 2022 organiseert de marktcommissie in Kamperland  een boerenmarkt.

De Stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om een tiental ambachten te verzorgen.

Laeti  uit Rotterdam brengt met veel liefde prachtige kleuren aan op mandalastenen, schalen en draaiplateaus. Haar man Gerbrand bakt de hele dag crêpe pannenkoeken. Ina toont in haar kraam een collectie Zeeuwse borstbeelden uit verschillende regio’s in de provincie. In de stand van de Zeeuwse stichting geeft Mieke, de kappen opmaakster, de hele dag tekst en uitleg over de protestantse grote boerinnen kap. Het Zeeuwse kussentje en originele, regionale souvenirtjes met producten uit de zee zullen ook niet ontbreken. Tevens worden ook enkele originele dessins van de boerenzakdoek aan de bezoekers aangeboden. Marjolein weet van klei allerlei leuke producten te maken uit de regio. Tevens heeft ze een hele collectie wenskaarten voor belangstellenden.

Uit Heinkenszand is de heer van de Guchte in originele klederdracht aanwezig met een grote collectie pendules. Hij repareert nog regelmatig pendules met mechanische problemen. Jozien uit Hoogerheide is zeer bedreven in het maken van allerlei leuke hebbedingetjes van servetten en dergelijke. Paul uit Middelburg maakt van rvs materiaal allerlei Zeeuwse knopen en ander deurbeslag. Uit Schiedam komt Huub met zijn vrouw Yvonne. Huub toont een aantal van zijn nautische schilderijen terwijl Yvonne in haar stand zilveren sieraden ontwerpt.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland. Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.


Deel deze pagina: