Openingstijden
7 juli 2022
Gesloten - Gaat donderdag open om 20:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdag20:00 - 22:00
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

25,00

Over Zeeland Klassiek: Hartenkreten van afscheid

Beide werken op dit programma nemen een bijzondere plek in in het oeuvre van Johannes Brahms. In de zomer van 1890 besloot Brahms dat zijn carrière van componist tot een einde zou moeten komen. Het strijkkwintet op. 111 schreef hij met de intentie dat het zijn laatste werk ooit zou worden en zijn zogezegde zwanenzang zou zijn. “With this letter you can bid farewell to my music, because it is certainly time to leave off…” was het begeleidend schrijven aan zijn uitgever bij het opsturen van de laatste versie. Het is een werk van de buitencategorie, elegant, overvloedig, subtiel, origineel en onmiskenbaar Brahms. Hoewel hij zijn werk als componist voltooid beschouwde, schreef hij een goed jaar later, na het horen spelen van Richard Muhlfeld, klarinettist van de Meininger Hofkapelle, die hem zo in vervoering bracht, nog zowel een klarinettrio als het klarinetkwintet in b-klein.

Programma: Strijkkwintet op. 111 & Klarinetkwintet op. 115

Dit concert is één van de onderdelen van het kamermuziekfestival Zeeland Klassiek. Dit jaar staat het festival van 1 t/m 10 juli  in het teken van het thema De Klank van Water.

Zoals het water stroomt door de provincie, zullen de concerten ook verspreid in de regio plaatsvinden. In de reguliere concertzalen, maar ook op unieke concertlocaties die aan het water gebonden zijn. Het gehele programma en informatie over de kaartverkoop vindt u op de website van het festival: www.zeelandklassiek.nl


Deel deze pagina: