Openingstijden
10 juli 2022
Gesloten - Gaat zondag open om 14:30
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondag14:30 -
Prijzen

Vanaf prijs

25,00

Over Zeeland Klassiek: De Koning van Hispanje Vaarwel

Vlissingen was de tweede stad in de Nederlanden die zich aan de zijde van Oranje schaarde. Dat wordt in 2022 gevierd en wij sluiten daarop aan. Het einde van de Spaanse onderdrukking brengt een ‘eigen’ muzikale cultuur in de Lage Landen tot bloei met speelse virtuoze muziek waarbij het individu centraal begint te staan als reactie op de kerkelijke muziek tot dan toe.

Muziek van Cristobal de Morales, De Fesch, Locatelli en de Sarasate, met inleiding over de opstand en de betekenis daarvan voor Nederland door Otto van der Leer.

Dit concert is één van de onderdelen van het kamermuziekfestival Zeeland Klassiek. Dit jaar staat het festival van 1 t/m 10 juli  in het teken van het thema De Klank van Water.

Zoals het water stroomt door de provincie, zullen de concerten ook verspreid in de regio plaatsvinden. In de reguliere concertzalen, maar ook op unieke concertlocaties die aan het water gebonden zijn. Het gehele programma en informatie over de kaartverkoop vindt u op de website van het festival: www.zeelandklassiek.nl


Deel deze pagina: