Openingstijden
5 juli 2022
Gesloten - Gaat dinsdag open om 20:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdag20:00 -
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

25,00

Over Zeeland Klassiek: Aan het meer van Thun

De zomers aan het meer van Thun waren voor Johannes Brahms momenten van enorme creativiteit. Op uitnodiging van zijn goede vriend Joseph Viktor Widmann, redacteur van de Bernse krant ‘Der Bund’ ontdekte Brahms dat het leven soms uit pure schoonheid en geluk kon bestaan, naast al haar moeilijkheden. Na een zeer aangenaam verblijf in 1886, besloot hij ook de twee zomers daarna door te brengen op deze voor hem magische plek, waar ook goede vrienden de Schumanns en Joachim hem bezochten en schreef hij enkele van zijn grootste meesterwerken.

Programma: Johannes Brahms Cello sonata no. 2,  Clara Schumann Romanzen,  Johannes Brahms Violin Sonata no. 3

Dit concert is één van de onderdelen van het kamermuziekfestival Zeeland Klassiek. Dit jaar staat het festival van 1 t/m 10 juli  in het teken van het thema De Klank van Water.

Zoals het water stroomt door de provincie, zullen de concerten ook verspreid in de regio plaatsvinden. In de reguliere concertzalen, maar ook op unieke concertlocaties die aan het water gebonden zijn. Het gehele programma en informatie over de kaartverkoop vindt u op de website van het festival: www.zeelandklassiek.nl


Deel deze pagina: