Openingstijden
20 maart 2024
Gesloten - Gaat 20 maart 2024 open om 20:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over Wachten op Godot

Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren.

Twee mannen, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”.

In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk.

Tekst: Samuel Beckett, Vertaling: Jacoba van Velde, Regie: Erik Whien, Cast: Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit, Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck, Kostuums: Rebekka Wörmann, Licht: Julian Maiwald, Dramaturgie: Kyra Mol, Regie-assistentie: Doris Vervuurt, Foto's behind the scenes © Diantha Ilardo​www.hnt.nl

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje! De voorstelling duurt 2,5 uur (inclusief pauze).

Met gratis inleiding om 19.15 uur, te boeken bij het bestellen van kaarten (plaatsen beperkt).


Deel deze pagina: