Openingstijden
8 juli 2022 t/m 10 juli 2022
Gesloten - Gaat vrijdag open om 20:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdag20:00 - 00:00

Over Vikingweekend Oost-Souburg

In de zomer van 2022 keren de Vikingen voor even terug naar Oost-Souburg!

Het hele weekend van 8 t/m 10 juli is er vanalles te doen op de Karolingenburg! Vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag bivakkeren de Vikingen van Het Vikinggenootschap uit Turnhout op de Karolingenburg in een authentiek Vikingdorp. Zij laten zien hoe de Vikingen vroeger leefden. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom om het Vikingdorp te bezoeken en mee te doen aan allerlei Vikingambachten (zoals bandweven, nålebinden, houtsnijden en touw slaan) en Vikingspellen (zoals Kubbs, ossentrekken en schildwortelen). 

Ook is er op de zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een divers muzikaal programma. Zodra de exacte line-up bekend is maken we dit bekend op deze pagina!

Het programma van de zaterdagochtend en -middag is gratis toegankelijk!

De Slag om Subburgh
Als klap op de vuurpijl voert de fanfare van muziekvereniging Vlijt & Volharding in samenwerking met verteller Frans Limburg en zandtekenares Gerrie Hondius drie keer een groots muzikaal spektakel op. Hierbij gaan we terug naar het jaar 880, waarin een hevige strijd werd geleverd tegen de Vikingen om het ons welbekende dorp Subburgh . 

De voorstellingen zijn op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Voor de voorstellingen heeft u een ticket nodig. Ga naar www.vlijt100jaar.nl/jubileumspektakel voor meer informatie en tickets.


Deel deze pagina: