Openingstijden
10 februari 2023
Gesloten - Gaat 10 februari 2023 open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Verbraak | van Bijnen & Nienke Dingemans

Na hun succesvolle theatertournee 'Endless road' en het door corona verdreven 'Down by the riverside' komt het duo Verbraak | van Bijnen nu naar de theaters met aanstormend talent Nienke Dingemans.

De twee singer/songwritende multi-instrumentalisten Joost Verbraak (bekend van werk met onder meer Ralph de Jongh en Swamp Dogg) en Jan van Bijnen (bekend van werk met onder meer Freek de Jonge, Rob de Nijs en Jim Keller) produceerden Nienke’s door critici jubelend ontvangen debuut-EP 'Devil on my shoulder'. 

Nienke Dingemans heeft ondanks haar jonge leeftijd een krachtige en doorleefde zangstem met karakter. Met haar eigen liedjes gaat het ineens snel: bluesfestivals, Radio Veronica, een column van Mart Smeets in de BNN/VARA-gids volledig gewijd aan haar EP... "Het is heerlijke, originele muziek die eigenlijk niet in een hokje geplaatst kan worden en laten we het houden op 'Nienke-muziek'", aldus Mart. U kunt dus nu nog nét zeggen dat u haar zag ‘toen ze nog niet doorgebroken was’!

En dan Verbraak | van Bijnen zelf. Het duo werd al eens ‘de kleinste big band van Nederland’ genoemd. Ze zetten met z’n tweeën een volwaardig bandgeluid neer met onder meer slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammond-orgel.

Met z'n drieën brengen Verbraak, Van Bijnen en Dingemans een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: de mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. De hedendaagse versie daarvan. En niet te vergeten met de groeten uit Grollo. 

De drie rasmuzikanten brengen parels uit de geschiedenis van de rootsmuziek en eigen werk dat daar naadloos op aansluit. Fris maar doorleefd en bezield: échte muziek! Verwacht spetterende zang, bezwerend gitaar- en blaaswerk en intense ritmes. En ontdek hoe een meisje van 14 (inmiddels 17) de blues kreeg!


Deel deze pagina: