Openingstijden
4 februari 2023
Gesloten - Gaat zaterdag open om 20:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdag20:00 -
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Toneelvereniging De Plattelanders – Zonde van de Zusters

Klooster Parc is een klooster dat zijn deuren heeft opengesteld voor mensen die willen kennismaken met ‘het rijke katholieke leven’  Een zware blauwe enveloppe maakt dat Klooster Parc  in een zware financiële crisis terecht komt.

Dit alles zorgt ervoor dat moeder overste slecht slaapt maar ook zuster Francisca ligt nachtenlang wakker; zij zit in de overgang en de hormonen gieren door haar lijf. Ze laat haar oog, maar vooral haar hart, vallen op pastoor Breukelmans, dé autoriteit op het gebied van miswijn en de biechtvader van de zusters. Zuster Rebecca, die op de hoogte is van de financiële zorgen probeert te helpen door, tegen betaling, de ietwat dubieuze journalist Boeyens wat ‘akkefietjes’ uit het kloosterleven te verklappen al is het niet helemaal duidelijk wat Boeyens met deze ‘akkefietjes’ wil.

Zuster Clara, op haar beurt, voelt zich niet geheel serieus genomen in haar rol als bedrijfshulpverlener en stort zich volledig op de 'vergeten' groentetuin. En zuster Agaath, behoorlijk in de war, is bezorgd om Sint Juttemis. Ze is er van overtuigd dat Sint Juttemis écht bestaat en dat de stagiaire Kunegunda, het op deze Sint Juttemis heeft voorzien.

Er vallen rake klappen, er worden 'ondeugende' foto’s gemaakt, er wordt meer wijn gedronken dan goed is voor kloosterlingen, zuster Kunegunda blijkt misschien toch geen oprechte zuster en de relatie tussen zuster Francisca en pastoor Breukelmans neemt bizarre proporties aan. Is Boeyens wel echt journalist en is Sint Juttemis de sleutel tot het oplossen van de financiële problemen van Klooster Parc?

De zusters weten er wel raad mee.

Een dolkomische inkijk in het rijke kloosterleven met een sterk en spannend plot, zoals gewoonlijk, weer bijzonder vakkundig op de planken gebracht door de Plattelanders.


Deel deze pagina: