Openingstijden
18 mei 2024
Gesloten - Gaat open om 21:00
zaterdag21:00 - 23:59
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
Contact

Over The Tambles + Jerry Hormone Egotrip

The Tambles

Na een succesvolle tour in Spanje en uitverkochte zalen als voorprogramma van Supergrass ging de wereld op slot. The Tambles trokken zich terug in de oude garage waar ze al tien jaar repeteren. Met z’n vieren schreven ze hun meest veelzijdige plaat ooit, die werd opgenomen en gemixt door zanger en gitarist Ruben Drenth. Moeilijke tweede? Niet als je zo barst van de ideeën en het plezier als deze vier.

Scraping By heeft alles wat je in de late jaren ’60 hoorde, maar de liedjes zijn fris en de riffs heb je zeker nog niet eerder gehoord. En over divers gesproken: de plaat schiet heen en weer van country met een knipoog naar keiharde, slepende psychedelische garage met natuurlijk als uitgangspunt: rock ’n roll. Je kunt de aard nou eenmaal niet uit het beestje halen en in het geval van The Tambles moet je dat ook niet willen. De plaat blinkt uit in z’n dansbare – nu al – klassiekers.

The Jerry Hormone Ego Trip is de Nederlandstalige rock ’n’ roll-band rondom de Rotterdamse schrijver Jerry Hormone. Begin 2016 werd in de PAF! studio (a.k.a. het clubhuis van The KIK) onder de bezielende leiding van Marcel Fakkers en Dave von Raven de debuutplaat van The Jerry Hormone Ego Trip, Stout! Stout! Stout!, op de magnetische band geslingerd, om later datzelfde jaar te verschijnen op het alom geprezen – want ondanks die malle vouwfietsjes van ze hebben ze toch maar mooi verstand van goede muziek – Excelsior Recordings.

De altijd lastige tweede van The Jerry Hormone Ego Trip ronkt, bonkt, knettert, ruist, raast, stampt, tettert, suist, galmt, giert, gonst, bromt, blaast, bonst, rammelt, tingel-tangelt, jingle-janglet, jengelt, knarst, knispert, knalt, sist, schettert, schalt piept, zoemt, dreunt, fluit en swingt de pan uit. Alsof de Softs in 1969 het werk van The Opposites spelen. Wie is hier nou de snackbar, jij of ik? Jerry Hormone natuurlijk!

Entree voorverkoop €12,- | aan de deur €15,- 


Deel deze pagina: