Openingstijden
19 juni 2022
Gesloten - Gaat 19 juni 2022 open om 15:30
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over The Gents – Ik zou wel eens willen weten – Jules inzicht

Jules de Corte was een dichter die goed liedjes kon schrijven en een componist met gevoel voor taal. Met ‘Ik zou wel eens willen weten’ brengen Annemiek van der Ven en haar Gents een ode aan liedschrijver-icoon Jules de Corte, in samenwerking met pianist Bert van den Brink en jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld.

We willen met dit project ook de participatie van mensen met een visuele beperking vergroten omdat zij ondervertegenwoordigd zijn op podia en in zalen. Hiertoe is een projectkoor samengesteld van mensen uit deze doelgroep, zij zingen een aantal liederen mee. Daarnaast maken we de hele concert tour toegankelijk voor blinden en slechtzienden en richten we ons met publiciteit speciaal op deze doelgroep.

Programma

Meerstemmige zettingen van de liederen worden afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld. We wisselen a cappella af met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink. Ook geven Van den Brink en Kraaijeveld hun eigen bespiegelingen op de liederen van De Corte, al dan niet geïmproviseerd.

De vroege renaissance-componist Constantijn Huygens wordt als spiegel gebruikt van de liederen van De Corte. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland (1563-1626) en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma.


Deel deze pagina: