Openingstijden
3 oktober 2023
Gesloten - Gaat dinsdag open om 14:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdag14:00 -
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over Struinen door de Slikken van de Heen

Grote grazers zorgen voor een open en gevarieerd landschap waarin prachtige doorkijkjes afgewisseld worden met dichte bosschages. De voormalig getijdengeulen zorgen voor robuustheid in het terrein wat de excursie tot een ware ontdekkingstocht maakt.  

Tijdens deze 3 uur durende rondleiding ontdek je het halfopen landschap, met open vlaktes, struwelen en bomen. Er wordt aandacht besteed aan de grazers die in dit gebied ingezet worden zoals koniks, rode geuzen en natuurlijk de wisenten. Wat is de invloed van hun gedrag op de plantengroei? Hoe gaan ze met elkaar om? En waarom is het zo belangrijk om deze dieren in het gebied te laten leven? En als je veel geluk hebt, zie je een wisent in levende lijve.

Het gebied kan er nat zijn dus draag goede waterdichte schoenen of laarzen! 

De tocht start bij het informatiebord van Het Zeeuwse Landschap bovenop de dijk, bij de kruising van de Campweg met de parallelweg van de Philipsdam (N257 richting Zierikzee). 

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee.

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.


Deel deze pagina: