Openingstijden
4 april 2023 t/m 6 juni 2023
Gesloten - Gaat 4 april 2023 open om 14:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Struinen door de Slikken van de Heen

De talloze voormalige getijdengeulen laten zien dat De Slikken van de Heen vroeger een getijdengebied was.

Tijdens deze 3 uur durende rondleiding ontdek je het halfopen landschap, met open vlaktes, struwelen en bomen. Er wordt aandacht besteed aan de grazers die in dit gebied ingezet worden zoals koniks, rode geuzen en natuurlijk de nieuwe wisenten. Wat is de invloed van hun gedrag en van hun gegraas op de plantengroei? Hoe gaan ze met elkaar om? En waarom is het zo belangrijk om deze dieren in het gebied te laten leven? Dit alles, en nog veel meer, leer je tijdens deze educatieve wandelexcursie. En als je veel geluk hebt, zie je een grote grazer in levende lijve...

Tip: het dragen van stevigzittende wandelschoenen of laarzen is aan te raden. Het gebied kan erg nat en drassig zijn. Pas je kleding hier op aan. 

Let op: honden zijn in dit gebied niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap

Startpunt
De tocht start bij het informatiebord van Het Zeeuwse Landschap bovenop de dijk, bij de kruising van de Campweg met de parallelweg van de Philipsdam (N257 richting Zierikzee). Bekijk hier het startpuntop de kaart.

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p.  Deze bijdrage moet contant en gepast betaald worden bij de gids ter plekke.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.


Deel deze pagina: