Openingstijden
26 november 2022
Gesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over Sean Taylor

De Britse singer-songwriter Sean Taylor (1983) vermengt bij het smeden van zijn song blues, americana, folk, jazz en roots met spoken word en maatschappijkritiek. De afgelopen 20 jaar heeft hij in vele landen gespeeld en 12 albums uitgebracht. Zijn nieuwste plaat stamt uit 2021 en is 'The beat goes on' gedoopt. Daarop staan onder meer het swingende titelnummer en het nummer 'It's always love', met een belangrijke rol voor de saxofoon. 

De 'sound' van Sean Taylor wordt op zijn site omschreven als een cocktail van zanger Tom Waits en dichter Jack Kerouac, met poëtische teksten, warme vocalen en virtuoos gitaar- en pianospel. Taylor is een begenadigd gitarist. De krachtige klanken die hij uit zijn gitaar weet te halen, passen mooi bij zijn stem. Luister wat dat betreft bijvoorbeeld eens naar Taylor's versie van 'You'll never walk alone'.

Taylor heeft gespeeld met artiesten als Eric Bibb, Tom Paxton, Tift Merritt en Band of Horses. De afgelopen jaren heeft hij gespeeld op vele plekken in Europa. Ook stond hij op vooraanstaande Britse festivals zoals het Cambridge Folk Festival, en dit jaar stond hij opnieuw op festival Glastonbury. En daar komt dus nu De Wegwijzer bij!


Deel deze pagina: