Openingstijden
15 oktober 2023
Gesloten - Gaat 15 oktober 2023 open om 14:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Saxofoon- en Marimba concert

Zondagmiddag 15 oktober zal er om 15.00 uur een klassiek saxofoonconcert plaats vinden in de kerk te Ovezande, Hoofdstraat 60. De saxofoon is bij het grote publiek voornamelijk bekend als Jazz instrument maar deze middag staat de saxofoon centraal als klassiek instrument met als motto: “Niet Scheuren maar Kleuren“. Nooit heeft de saxofoon een vaste plaats gekregen binnen het symfonieorkest. Saxofonist Wim de Veth probeert al jaren op zijn manier de saxofoon bij een groter publiek te promoten als klassiek instrument zoals de uitvinder Adolphe Sax het in eerste instantie ook bedoeld had. Met de warme saxofoonklanken is zo’n gekleurd concert een verademing in onze vaak onrustige alsmaar gehaaste en lawaaierige maatschappij. Een concert waarbij men tot rust komt en mensen vaak positief verrast zijn door de klassieke klanken die een saxofoon kan voortbrengen. Wim de Veth en percussionist Sven Buuron traden al eens eerder op in de kerk van Ovezande. Ruim 100 mensen genoten van de geanimeerde klassieke stukken. Klassiek en vooral speels, verfrissend en verrassend. Er kwamen veel verzoeken binnen om nog eens een concert te geven dus treden zij nu weer op in de kerk van Ovezande onder de naam “Sarimba”.

Zij zullen als duo een zeer afwisselend klassiek programma ten gehore brengen op saxofoon en marimba/vibrafoon. Percussionist Sven Buuron zal ook een paar keer een solo optreden verzorgen met verschillende slagwerkinstrumenten. Er worden werken van o.a Astor Piazzolla, David Maslanka, Ennio Moricone, Maurice Ravel en George Bizet gespeeld. Verder zal saxofonist Wim de Veth wat vertellen over het Vredesproject Sax4Pax waarbij de saxofoon een centrale rol speelt en zijn ervaringen hierover in een uniek gesprek met paus Franciscus in april van dit jaar. De entree is gratis maar gezien een dergelijk concert toch kosten met zich meebrengt wordt er na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Iedereen is zondag 15 oktober 15.00 uur van harte welkom, inloop 14.30 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Kan via e-mail rk.ovezande@zeelandnet.nl of een briefje in de bus. 


Deel deze pagina: