Openingstijden
12 mei 2023
Gesloten - Gaat 12 mei 2023 open om 10:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Plantenexcursie in Oranjezon

In Oranjezon wandel je door beschutte duinvalleien, bos, duinstruweel, verstuivingen en duingrasland. Doordat het landschap zo gevarieerd is zijn er veel ‘biotopen’ ofwel groeiplaatsen. Van hoog en droog tot beschut en vochtig. Dat levert een heel gevarieerde plantengroei op.

Een gids en plantenkenner neemt je mee door het gebied en vertelt je van alles over parnassia, ogentroost, orchideeën, aardbeiklaver en natuurlijk ook de algemeen voorkomende planten zoals sint janskruid.  

De excursie is leuk voor zowel beginnende als meer ervaren plantenliefhebbers. 

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Het startpunt van de excursie bevindt zich aan het einde van een doodlopende weg (Koningin Emmaweg 22). Je kunt hier alleen lopend of met de fiets komen. Er is een gratis fietsenstalling aanwezig. Betaald parkeren met de auto kan op de openbare parkeerplaats ten hoogte van Koningin Emmaweg 26. Van daar is het ongeveer 7 minuten lopen naar de verzamelplaats.

Kosten: Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. De bijdrage moet worden voldaan via de automaat bij de entree; deze accepteert muntgeld en je kan er pinnen. 
Donateursvan Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. 


Deel deze pagina: