Openingstijden
28 november 2022
Gesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Natuurbelevingstocht Zuidkust van Schouwen

Tijdens deze wandeling op de grens van land en water zie je het mooiste van twee werelden. Buitendijks vormen slikken en zandplaten bij laag water een rijk gedekte tafel voor vogels als de wulp, scholekster en rosse grutto. Landinwaarts ligt een parelsnoer aan natte natuurgebieden (ook wel bekend onder de naam Plan Tureluur) die bij hoog water een belangrijke functie vervult als ‘overtij’ plek. Maar ook als broedgebied is de Zuidkust van Schouwen van groot belang voor veel kust- en weidevogels.

Vogelboulevard
De Zuidkust van Schouwen geldt als de grootste vogelboulevard van Zeeland, waar je vier seizoenen kunt genieten van de vogeltrek en waar wolken, opklaringen en waterpartijen het landschap continue van kleur veranderen. Met een gids loop je door dit gebied. Middels deze excursie willen we bezoekers graag kennis laten maken met een stukje internationale topnatuur, onderdeel van de Oost-Atlantische trekroute voor veel kustvogels.

Tips van de gids:

  • Neem een verrekijker mee om vogels te spotten
  • Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Neem voor de zekerheid regen- en warmhoudende kleding mee. Alleen bij extreme weersomstandigheden (hitte of onweer) wordt de tocht afgelast.
  • Drink voldoende, neem water mee voor onderweg.
  • Men kan gebruik maken van het openbaar toilet op parkeerplaats P3 aan de Scheldestraat te Zierikzee.

Let op: Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van Natuurmonumenten (zie link)


Deel deze pagina: