Openingstijden
8 december 2024
Gesloten - Gaat 8 december 2024 open om 15:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

17,50

Over NADEZDA FILIPPOVA/PIANO

Echo Chambers

Werken van Waller, Lann en Debussy

Het tonale bereik van de piano bestrijkt dat van een orkest. Natuurlijk kun je een piano niet vergelijken met een orkest, omdat in een orkest de klankkleuren van de verschillende instrumenten verschillen. Maar de piano kan wel veel. Dit prachtige snaar- en toetsinstrument kan in zijn eentje hele klankwerelden openen.
En dat is nu precies wat pianiste Nadezda Filippova wil tonen in haar solorecital Echo Chambers.
Onder het motto: ‘Als muziek een deel van kunst is, en kunst een deel van het leven, waarom zouden we ons in concerten dan beperken tot muziek?’ lanceerde zij in 2018 in Amsterdam de reeks Soirée de Nadezda waarin ze als pianiste/programmeur de verscheidenheid, de variatie en de verschillende kunsten een podium geeft, met klassieke muziek als centraal punt.
Juan Felipe Waller heeft voor Nadezda het stuk Echo Chambers gecomponeerd. Het is ook de titel van haar nieuwe album dat in maart 2024 is uitgebracht.
De titel verwijst in akoestische zin naar een ruimte die geluid weerspiegelt of verstrekt, waardoor een echo- of holle klank ontstaat. Ook heeft het betrekking op een omgeving waarin een persoon informatie of opvattingen ontvangt die hun eigen overtuigingen bevestigen.
Dit album weerspiegelt de persoonlijke zoektocht van de pianiste naar haar identiteit. Zij onderzoekt naar de diepere psychologische betekenis die muziek voor mensen kan hebben.
Zij speelt in Vlissingen impressionistische pianowerken zoals Arabesques, L’Isle Joyeuse en Six épigraphes antiques van Claude Debussy, maar ook Echo Chambers van Juan Felipe Waller en Entranced by the beckoning light van Vanessa Lann.


Deel deze pagina: