Openingstijden
25 oktober 2024
Gesloten - Gaat 25 oktober 2024 open om 20:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over Mylou Frencken ‘Minnares’

Een goede minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.

Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat zelden komt.

De Kunst van het Beminnen
Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In deze voorstelling gaat zij op zoek naar haar ware betekenis. “Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze intussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou geen goede minnares zijn?”
Van haar persoonlijke valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim in 'Minnares'. Openhartig onderzoekt ze de Kunst van het Beminnen, waarbij zij inspiratie, lering en vermaak put uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky. Én de vrouw die er met haar eigen man vandoor dreigde te gaan.

'Liedjes die je in je ziel raken'
Na een eerdere theatertour met het album 'Meisje', zit ook deze nieuwe voorstelling uiteraard weer tjokvol muziek. Mylou komt dan ook met drie muzikanten naar De Wegwijzer. Liedjes van Mylou, ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het mes op tafel, zijn al verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs. En misschien komen er nog wel meer bij, als we de Theaterkrant mogen geloven: 'Mylou Frencken behoort al vele jaren tot het begaafde groepje liedschrijvers in de cabaret- en kleinkunstwereld. Haar liedjes zijn vaak verhaaltjes op zich. In elk programma van haar zitten er wel die je in je ziel raken. Aan het slot van 'Minnares' zitten een paar van die juweeltjes.'

Website:
myloufrencken.nl


Deel deze pagina: