Openingstijden
14 april 2023
Gesloten - Gaat 14 april 2023 open om 20:30
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over Michael McDermott

De Amerikaanse singer-songwriter Michael McDermott heeft een nieuw album uit, 'St. Pauls Boulevard'. Een concept-album. Waar het over gaat? Om een altijd enigszins gemankeerde vertaling te voorkomen, de uitleg zoals de zanger hem in zijn moedertaal geeft:

‘Everyone has their own St. Paul's Boulevard, the place where we left pieces of our hearts, our innocence, where we suffered heartbreak, came to learn about shame, where we struggled to find our place in this world. It’s a place where we struggled to nurture love and light in a darkened world. It’s where some of us were permanently arrested in our development and our social and emotional intelligence.’


Het album neemt de luisteraar mee over de fictieve St. Paul's Boulevard, een straat die op zich overal zou kunnen liggen. Onderweg stelt McDermott u voor aan de bijzondere figuren op de boulevard. Verloren én hervonden zielen, arm en rijk, jong en oud en vele lieden die zich door hun bestaan heen worstelen. Neem 'Sick of this town', een ode aan het ontsnappen aan een beknellende omgeving. Of 'Our little secret', een soundtrack voor het rusteloze stadse leven.

Hoewel het album dus draait om een fictieve boulevard, zijn de nummers wel degelijk persoonlijk. Want McDermott heeft zelf ook wel zijn portie aan gebroken harten en in de knop gebroken succes gehad. Begin jaren '90 was hij nog dé belofte van de muziekindustrie dankzij zijn met lof overladen debuutplaat '620 W. Surf'. Recensenten trokken al vergelijkingen met Bruce Springsteen en Bob Dylan. Een grote toekomst lag in het verschiet. Maar het liep anders. McDermott worstelde met alle randverschijnselen van het succes en een grote doorbraak bleef uit.

Maar McDermott hield stand. De rocker werkte gestaag door aan een catalogus van nog een dozijn albums, en blijft varen op zijn eigen muzikale kompas. Hij is een overlever. Dit alles is ook precies de reden waarom de nummers op 'St. Paul's Boulevard' universeel én persoonlijk tegelijk zijn. Omdat McDermott ze belééfd heeft.


Deel deze pagina: