Openingstijden
17 september 2024
Gesloten - Gaat 17 september 2024 open om 20:00
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

10,00

Over Mauk en andere verhalen

Prometheus-Literatuur nodigt u uit voor een oeuvre-avondje met Jan Vantoortelboom, winnaar van Boekenbonprijs met zijn roman Mauk. Op dinsdag 30.01.24 wordt Jan over zijn gestaag groeiende oeuvre geïnterviewd door Marc Alliët. Jan zal ook voorlezen en u krijgt de kans met hem in gesprek te gaan over zijn leven als schrijver, zijn rol als begeleider van beloftevol talent en te ontdekken wat hem beweegt om de pen steeds weer op papier te zetten. 

Jan Vantoortelboom (1975) is een Vlaams schrijver, columnist en schrijfcoach. Hij groeide op in het West-Vlaamse dorp Elverdinge, doorliep zijn middelbare schooltijd aan het Sint-Vincentiuscollege te Ieper en studeerde daarna Germaanse Filologie aan de UGent. Hij woont en werkt in zijn Tortelnest in het Zeeuws-Vlaamse Ossenisse.
Zijn oeuvre beslaat ondertussen 6 romans: De verzonken jongen (Bronzen Uil in 2011), Meester Mitraillette (Boek vd maand bij DWDD in 2014), De man die haast had (Zeeuwse boekenprijs in 2015), De drager (2017), Jagersmaan (2019) en Mauk (Boekenbonprijs 2023)

 Over Mauk:
Mauk is oud en ziek en ligt in een bed bij het raam. Hij leeft in zijn herinneringen: hij was een kind dat de kleur van de achtergrond aannam, totdat zijn moeder tot bloedens toe wordt verwond. Het is te veel om te bevatten. Op dat moment overmeestert Henri, de grote moedige broer die hij altijd wenste, zijn gedachten. Henri beschermt hem, niet tegen het geweld van een dreigende buitenwereld, maar tegen dat van zijn tirannieke vader. Als Mauk op twaalfjarige leeftijd geconfronteerd wordt met een tragedie is Henri de enige die hem kan helpen. Mauk is het verhaal van een getraumatiseerd kind dat zich niet kan weren tegen de demonen van een vader, maar er door zijn vervormde verbeelding toch in slaagt zich staande te houden. 


Deel deze pagina: