Openingstijden
25 januari 2025
Gesloten - Gaat 25 januari 2025 open om 20:15
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

22,50

Over Luca Warmer – Oh My Jazz

Stemkunstenaar Luca Warmer brengt een ode aan de grote jazzzangeressen door hun verhaal te vertellen met de ogen van nu. Denk Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Carmen McRae en Nina Simone. Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun stemmen hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Welke rol hebben zij gehad bij het tot stand brengen van jazzmuziek? Wat is hún verhaal?

Naast verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels, horen we stemkunst, gedichten en maatschappijkritische vragen. Wat is er in 100 jaar jazz nu eigenlijk gebeurd? Oh My Jazz vormt poëtisch muziektheater over dromen najagen, van betekenis willen zijn en onbekende verhalen uit de geschiedenis van de jazz.

Zelf zegt ze het zo: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van jazz. Zo te kunnen zingen als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Ik heb mezelf afgevraagd: wie ben ik om dit verhaal als witte vrouw te vertellen? Muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt. De vrouwen uit de jazz zijn een onmisbare sleutel tot verbintenis.”

Met lof afgestudeerd aan de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag tourt Luca door het land met haar eigen producties. In 2021 won ze de Mingus prijs als nieuw aanstormend talent. Na haar prachtige debuutvoorstelling 'Appelstroop met tranen' is haar nieuwste voorstelling een uitgelezen kans om dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook voor iedereen die denkt niet van jazz te houden... Let’s s(w)ing!

Website: www.lucawarmer.nl


Deel deze pagina: