Openingstijden
13 oktober 2024
Gesloten - Gaat 13 oktober 2024 open om 15:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over LAVINIA MEIJER

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Aangespoord door de muziek van Philip Glass – die zij met goedkeuring van de componist heeft bewerkt – heeft zij de harpmuziek voor een groot publiek populair gemaakt. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met twee Edison Awards en twee platina-status. Alleen al haar solo-albums zijn op Spotify meer dan 100 miljoen keer gestreamd. Daarmee behoort Lavinia Meijer tot de internationale top van artiesten met de meeste klassieke muziekstreams.

De Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi – die een leerling van advant garde componist Luciano Berio was – heeft met zijn toegankelijke muziek een groot publiek verworven. Dat komt vooral door de melodieuze stillevens en ingetogen muziek met onderhuidse spanningen. Net als bij Glass geeft Meijer bij de muziek van Einaudi een nieuwe dimensie. Door haar intensieve samenwerking met Ludovico Einaudi legde Lavinia Meijer de basis voor het album Passaggio: Einaudi by Lavinia. Dit album kreeg in 2023 de platinum status.
Naast muziek van Einaudi zal Lavinia ook andere stukken van Philip Glass en haarzelf spelen. Geïnspireerd door haar vele samenwerkingen heeft ze ondertussen meerdere eigen composities op haar naam staan. Deze werden in 2022 bekroond met een Edison voor haar album ‘Are You Still Somewhere?’.


Deel deze pagina: