Openingstijden
23 november 2022
Gesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Landbouw en natuur rondom Groede

Wil je meer weten over natuurvriendelijke landbouw en het belang hiervan voor de natuur? Schrijf je dan in voor deze excursie! En kom alles te weten over ons project rondom Groede.

Zeeland bestaat voor 70% (zo’n 140 duizend hectare) uit landbouwgebied en is daarmee relatief de grootste landbouwprovincie van Nederland. Helaas staat de biodiversiteit op het boerenland onder grote druk. De akkernatuur verdwijnt. Waar vroeger overal de veldleeuwerik luidkeels te horen was, hoor je er tegenwoordig met geluk nog maar een paar zingen. Het Zeeuwse landschap ziet kansen om rondom natuurgebieden de natuurwaarden op het boerenland te versterken. Hier heeft zowel de boer als de natuur uiteindelijk profijt van. Rond Groede loopt een project waar Het Zeeuwse Landschap de samenwerking opzoekt met lokale boeren om samen te werken aan een transitie naar natuurvriendelijke- en duurzame landbouw.

Tijdens deze excursie vertelt een medewerker van Het Zeeuwse Landschap jou over dit project en laat het contrast zien tussen natuur (Waterdunen) en landbouw. Ook is er een vrijwilliger van de lokale vogelwerkgroep ‘t Duumpje aanwezig. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk

Startpunt
Informatie hierover volgt.

Kosten
Deelname is gratis.


Deel deze pagina: