Openingstijden
30 november 2022
Gesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

15,00

Over Klaartje van Veldhoven en Matthias Havinga

Matthias Havinga en Klaartje van Veldhoven belichten vier ‘Hollandsche meesters’ uit het midden van de twintigste eeuw. Op het programma o.a. de liederen Miroir de Peine en Maria Schoone Vrouwe van Hendrik Andriessen. En een selectie van het orgelwerk van Badings. Zowel Badings als Andriessen waren geïnspireerd   door Franse muziek vanaf de romantiek tot het impressionisme. Verwacht   verfijnde zanglijnen en harmonieën.

De Volkskrant gaf de CD “Miroir de Peine”  5 sterren in haar recensie:

“Als sopraan Klaartje van Veldhoven op het sluitstuk van het album Miroir de peine in Henk Badings’ Air minutenlang een laag, monotoon parlando inzet, daalt een lugubere sfeer neer over dit memento mori. Het is slechts een van de vele voltreffers op deze cd met muziek van minstens 65 jaar oud, boordevol primeursKlaartje van Veldhoven en Matthias Havinga hebben met zorg pareltjes uit het Nederlandse orgel- en zangrepertoire opgedoken" ★★★★★ - De Volkskrant

Matthias Havinga
Matthias is concertorganist, pianist, docent en kerkmusicus. Hij is de vaste organist van de Koepelkerk en van de Oude kerk in Amsterdam. Speelt vaak in combi met andere musici. Vandaag met sopraan Klaartje van Veldhoven.

Klaartje van Veldhoven
Klaartje is een sopraan, die wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Ze houdt van de uitdaging van klein bezette projecten. Zo neemt ze deel aan projecten van de Nederlandse Bachvereniging als ripieno zanger, was ze te gast bij het Norsk Solistkoret, enz.


Deel deze pagina: