Openingstijden
11 november 2023
Gesloten - Gaat 11 november 2023 open om 20:00
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

15,00

Over Keltische muziek in Kattendijke (After The Break – PLUS)

Op slag verliefd!

Na een lange kronkelige dijk beland je uiteindelijk in het dorpje Kattendijke. Een toevallige blik omhoog vangt het sierlijke torentje van de kerk. Wat een bescheiden schoonheid! Ik was meteen verliefd. Het hele gebouwtje ademt een sfeer van historie en intimiteit maar ook van een onverzettelijkheid die vele eeuwen heeft doorstaan.

Windbroke speelt altijd graag in historische of authentieke gebouwen. Zaterdag 11 november is het de beurt aan het pittoreske kerkje van Kattendijke.

Als je het over historische gebouwen hebt; De kerk van Kattendijke dateert uit de veertiende eeuw, het huidige sierlijke torentje werd al in 1630 gebouwd! Die historie voel en proef je zodra je over de drempel stapt! Samen met de prachtige akoestiek vormt dit monument daarom een heerlijk decor voor de authentieke volksmuziek uit Keltische culturen zoals de folkband Windbroke die vertolkt.

Het huidige programma is ontstaan tijdens de (wie-weet-het-nog?) Coronalockdowns. Er zijn toen zo veel nieuwe nummers ontdekt en opnieuw gearrangeerd dat het programma “After The Break” ontstond. Inmiddels is dit repertoire geleidelijk al weer zo geëvolueerd dat het onder de werktitel “After The Break Plus” wordt uitgevoerd, een fris en sfeervol avondvullend concert. 

Om een indruk te geven van wat u kunt verwachten: 4 enthousiaste muzikale mannen (van een zekere leeftijd), een zwik traditionele muziekinstrumenten, harmonieuze (samen)zang, lollige of wetenswaardige verhalen, authentieke tunes en songs, tranen-trekkende melancholische verstilling en tenen-tikkende uptempo nummers. Muziek uit streken van Ierland, Schotland, Engeland, Bretagne en Spanje, waar nog Keltische invloeden zijn te vinden in de huidige muziekcultuur.


Deel deze pagina: