Openingstijden
27 september 2022
Gesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over Kathedraalorganist uit Utrecht concerteert in de Grote Kerk in Goes

Op vrijdag 26 augustus organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk.

Het concert wordt gegeven door Wouter van Belle, titulair-organist van de Ste. Catharinakathedraal in Utrecht. Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht en is naast organist van de Utrechtse kathedraal de vaste begeleider van de Kathedrale Koorschool in Utrecht, het Toonkunstkoor Utrecht en het Residentie Bachkoor in de Den Haag. Als componist heeft hij inmiddels een groot aantal werken geschreven voor koor en orgel, voor orgel solo en diverse andere bezettingen.

Op het programma staat muziek van de concertgever zelf en verder van Kees van Eersel, César Franck, Hendrik Andriessen (voorheen ook organist van de Ste. Catharinakathedraal), John Ireland en Johan Sebastian Bach.

Het concert begint om 20.00 uur, entree is 10,00 Euro. Dit concert is tevens het laatste avondconcert in de zomerserie orgelconcerten. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl


Deel deze pagina: