Openingstijden
24 november 2024
Gesloten - Gaat 24 november 2024 open om 15:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over Kamilla Bystrova & Thorwald Jorgensen | Theremin

Theremin…. Velen van jullie vragen zich misschien af “wat is dat”? Anderen kennen het misschien van de tv serie “Midsomer Murders” alwaar het instrument de melodie speelt in de begintune. Theremin is dus een instrument en Thorwald Jørgensen, bespeler ervan zal samen met zijn vaste pianiste Kamilla Bystrova alle geheimen van de theremin onthullen en een concert verzorgen alwaar er ruimte is voor mooie muziek als ook informatie over de geschiedenis van dit bijzondere instrument wat bespeelt wordt zonder het aan te raken….

Thorwald Jørgensen is momenteel een van de leidende thereministen. Hij speelde solo met vele toporkesten over de gehele wereld. Samen met zijn pianiste Kamilla Bystrova heeft hij een kamermuziekduo dat hen bracht naar vele podia in zowel binnenland als ook, Portugal, Italië, Denemarken en Egypte! Samen maakten zij twee cd’s “Air Electrique” met originele kamermuziek en meer recent de nieuwe cd “Nuit Exotique”

Pianiste Kamilla Bystrova werd geboren in Moskou en begon piano te studeren bij haar moeder, een muzieklerares. Ze is afgestudeerd aan de beroemde pianoschool opgericht door Heinrich Neuhaus, die les gaf aan Sviatoslav Richter, Emil Gilels en Radu Lupu. Ze behaalde een masterdiploma aan het conservatorium van Sint-Petersburg en trad vervolgens op met de Moscow Philharmonic Society in heel Europa. Ze volgde masterclasses bij Emanuel Ax, Mstislav Rostropovich en Ruth Nye. Nadat ze nog een masterdiploma had behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, werd Bystrova uitgenodigd om lid te worden van de faculteit en trad ze op als soliste en met kamerensembles. In 1992 won ze de Linkprijs voor haar uitvoering van Moussorgsky's Pictures At An Exhibition. Ze transcribeerde liederen van Schumann en Tsjaikovski, en breidde het repertoire uit met een bewerking van Schuberts Winterreise voor piano solo. In 2013 nam ze haar solo-cd op met Tsjaikovski's The Seasons Op. 37a, die lovende kritieken kreeg.


Deel deze pagina: