Openingstijden
2 oktober 2022
Gesloten - Gaat zondag open om 15:00
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondag15:00 - 17:00

Over JP DeKlerk

Zeelandicana; met strijkkwartet   De Middelburgse singer-songwriter JP deKlerk brengt al jaren muziek uit die geworteld is in Zeeland, maar grenzeloos klinkt. Daarom noemt hij zijn muziek ‘Zeelandicana’.

In voorjaar en zomer van 2021 bracht JP deKlerk steeds op de 1e dag van de maand een nieuwe Nederlandstalige single uit. Omdat de liedjes gaan over persoonlijke belevenissen hebben ze allemaal een link met Middelburg, de stad waar JP is geboren en getogen.

JPdeKlerk maakte eerder furore met zijn JP & The Seeger Session Band, waarmee hij tussen 2010 en 2018 speelde in de Nederlandse en Vlaamse theaters en op festivals in Denemarken, Noorwegen en Ierland (Dublin).
Als singer-songwriter bracht JPdeKlerk de albums Old Cold Church Road en Rock & Roll Principal uit met Engelstalige songs. Deze albums leverden lovende recensies op. Tevens bouwde JP een solide live reputatie op en stond hij zelfs met dochter Lonneke in Carré. Enkele quotes:

Rock & Roll Principal
JP deKlerk is een mooie aanwinst voor het vaderlandse singer-songwriter wereldje, die moeiteloos een eigen weg vindt tussen op Amerikaanse leest geschoeide rock en slepende Country.” (Lust For Live - bekroont het album met 4 sterren)

Old Cold Church Road
Prachtige songs op het snijvlak van Country, Folk en Rootsrock.” (Lust For Live - bekroont het album met 4 sterren).
JP deKlerk is ‘De Zeeuwse Boss’ en een cultheld die met zijn fantastische rockband, een rasp in zijn stem en een enorm charisma iedereen in de zaal zo weet in te pakken, alsof je in zijn woonkamer staat.” (3voor12)


Deel deze pagina: