Openingstijden
27 oktober 2024
Gesloten - Gaat 27 oktober 2024 open om 15:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over HEYTZE, MEIJER & VAN RULLER

Ik wilde je iets moois vertellen

Gedichten op de mooiste muziek

Maartje Meijer maakt muziek van poëzie. Net zoals de beste gedichten zijn haar liedjes op de huid geschreven, hyperpersoonlijk, en tegelijkertijd heel universeel. Met een lenige, lichte, loepzuivere stem onthult ze fluisterend geheimen, zij zingt jubelend als de voorzangeres van een engelenkoor en fladdert als een panische vogel die op zoek is naar een uitgang. Zo geeft zij de gedichten adem en muziek. Adem en muziek zijn volgens schrijver Gerrit Komrij de natuurlijke ouders van de poëzie.
De wereldberoemde gitarist Jesse van Ruller treedt op als een tussenpersoon die de hele voorstelling extra lucht en kleur geeft. Hij vormt de dragende brug tussen de dichter en de zangeres. Zoals een dichter zou kunnen schrijven over muziek, zo speelt Van Ruller poëzie. Door de combinatie van zang en piano, gitaar en voordracht op een tapijt van muziek wordt het programma Ik wilde je iets moois vertellen een ode aan de klank en een lofzang van het woord. Werkelijk een warm bad voor de geest.
De gedichten van Ingmar Heytze zijn uiterst geschikt omdat zijn regels en zinnen bestaan uit ritme en klank. Voor hem is het dé manier om in de buurt van de muziek te komen en hij vindt het heerlijk om samen met topmuzikanten zoals Meijer en Van Ruller op te treden.
Ik wilde je iets moois vertellen bevat liedjes op basis van gedichten van Toon
Tellegen, Remco Campert, Herman Gorter, Joost Zwagerman, Ramsey Nasr, Rutger Kopland en Annemarie Estor. Gedichten die Heytze graag leest naast zijn eigen poëzie.
Het drietal Maartje Meijer (composities/zang/piano), Ingmar Heytze (poëzie/voordracht) en
Jesse van Ruller (gitaar) brengt een intieme voorstelling en produceert een tastbare chemie tussen zangeres, dichter en gitarist.

MPZ biedt dit concert aan i.s.m. met Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk.


Deel deze pagina: