Openingstijden
1 maart 2024 t/m 12 mei 2024
Gesloten - Gaat vrijdag open om 14:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdag14:00 - 17:00
zaterdag14:00 - 17:00
zondag14:00 - 17:00
maandagGesloten

Over The Future Has Many Histories

The Future Has Many Histories

Voor het nieuwe tweejarige programma The Future Has Many Histories heeft de Bewaerschole twaalf kunstenaars uitgenodigd om dit thema artistiek te verbeelden. 

De artistieke verbeelding van het thema, in relatie tot de Kop van Schouwen, zal door iedere kunstenaar worden uitgewerkt in een binnen-expositie in de Bewaerschole en een buitensculptuur in de openbare ruimte van Burgh-Haamstede. Hiervoor kan de kunstenaar gebruik maken van een ‘artist in residence’ periode.

Artist in residence programma Het ‘artist in residence’ programma is bedoeld om de kunstenaars de gelegenheid te geven, binnen het thema van The Future Has Many Histories en op de Kop van Schouwen, onderzoek te doen naar de geschiedenis, archeologie, geologie, cultureel erfgoed, natuurlijk erfgoed, bevolking en samenleving.

Het programma van de ‘artist in residence’ zal bestaan uit het bezoeken van relevante locaties, ontmoetingen met buurtbewoners die specifieke kennis hebben en eigen onderzoek. De week zal in het teken staan van dialoog, wisselwerking en samenwerking, De kunstenaars zullen het onderzoek uit de ‘artist in residence’ programma gebruiken in het creatieve proces bij het realiseren van de kunstwerken.

Buitensculpturen Voor de realisatie van de buitensculpturen onderzoeken de kunstenaars locaties en omgeving en gaan zo nodig in gesprek/dialoog met de bewoners over het creatieve concept en ontwerp.

De oplevering en plaatsing van de buitensculpturen zal op twee momenten plaatsvinden: eind 2022 / en  eind 2023. De buitensculpturen zullen twee jaar in en om Burgh-Haamstede worden geëxposeerd

De realisatie van binnen-expositie en buitensculpturen gaat in overleg en onder de coördinatie van de artistiek leider.

Virtuele tour De buitensculptuur en de binnen-expositie zullen aan elkaar worden verbonden door middel van een virtuele tour van de binnen-expositie die bij de buitensculptuur zichtbaar zal worden gemaakt.


Deel deze pagina: