Openingstijden
18 juli 2024 t/m 30 oktober 2024
Openingstijden onbekend
donderdagOp afspraak
vrijdagOp afspraak
zaterdagOp afspraak
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagOp afspraak
woensdagOp afspraak
Prijzen

Vanaf prijs

7,50
Contact

Over Groeten uit ….

Van prentbriefkaart tot flessenpost

Groeten uit…. vertelt het verhaal van de tijd dat er nog geen e-mail en sociale media bestonden. Het gaat over hoe mensen met elkaar contact zochten. Lokaal, nationaal en internationaal. Met prentbriefkaarten en brieven, via telefoon, telegrammen en ….flessenpost.

Voor het eerst worden bijzondere prentbriefkaarten getoond uit de nalatenschappen van een bibliothecaresse uit Tholen en een familie afkomstig uit Scherpenisse. Bewaard in fraaie albums.

Opvallend zijn de kaarten van een militair die een eeuw geleden in Noord-Holland was gelegerd en elke week een kaart schreef naar zij geliefde in Scherpenisse. Je zou verwachten dat de kaart volgeschreven was. Maar de postwet bepaalde dat er maar vijf woorden op mochten als er maar één postzegel op was geplakt. Wilde je er meer op kwijt, dan moesten er meer postzegels op. Zo ontstond postzegeltaal…

Over het eiland Tholen liep een belangrijke postroute, voor brieven uit Holland en Brabant die bestemd waren voor Middelburg en Zierikzee. Met postiljons (koets getrokken door paarden) werd de post vervoerd over land en met veerbootjes over water, over de Oosterschelde.

Wie wil weten welke gesprekken er werden gevoerd via de telefooncentrale kan zelf de hoorn van het toestel pakken. En luisteren naar een roddelgesprek in Thools dialect.  Over Arjaon die een nieuwe trekker heeft gekocht…


Deel deze pagina: